Over Mij

‘Hartenlucht’ is ontstaan vanuit mijn zielenpassie. Het delen van kennis en het verspreiden van licht en liefde. De initiator zijn tot veranderingen. “Waar ik ben daar gebeurd wat” Het leren van elkaar, want jij bent een andere ik.Dat wat jou beweegt en roert, vertel het mij. Uit je hoofd komen en terug komen naar je hart. Niets gebeurd voor niets, zo ook niet jouw bezoek aan mijn website. Wat je hier leest is speciaal voor jouw hart en ziel bestemd.

Zielenpassie

Mijn zielenpassie is licht brengen en liefde verspreiden door de wereld. Ik heb altijd al een lichtpunt of –lichtbron willen zijn. Lange tijd frustreerde het mij dat ik het niet kon realiseren. Ik had zelf nog veel donker in mij en had nog veel te verwerken en te leren. Op een gegeven moment werd ik dan ook geconfronteerd met de aller donkerste kanten in mij. Ik heb er een aantal jaren over gedaan om ze te transformeren. Het was op dat moment totaal niet prettig om ermee te dealen en het te ondergaan en te bekijken.

Ik was vrij jong toen ik mij al afvroeg: Hoe moet je leven? Hoe kan je het beste leven? Wie leert mij te leven? Grote vragen voor een toen klein meisje. Op school leerde ik van alles, maar niets leek er echt toe te doen. Ik  las de wereld aan boeken over persoonlijke ontwikkeling. Meters heb ik daarvan verslonden. Ze boden mij houvast, maar helaas was alles steeds maar tijdelijk.

Ik had het idee dat ik niet gehoord werd door mijn omgeving en voelde mij onbegrepen. Zo ben ik mijn gedachten en mijn ideeën op gaan schrijven in een dagboek. Het papier was de enige manier om mijn eigen ik in stand te houden.

Kennis delen

Omdat ik zoveel las vergaarde ik in de loop der jaren veel wijsheid en technieken die ik soms fanatiek toepaste en dan een tijd weer niet. Bagage genoeg wat dat aangaat. De wens om mijn kennis te delen. Wat ik daarin heel belangrijk vind is een basis van gelijkwaardigheid en respect. Ik kan jou dingen aanreiken, maar jij beslist zelf of het jouw waarheid is of wordt. Of je er iets mee kunt of niet.

Sprankelen en samen groeien en leren van elkaars proces

Sprankelen, vrede en vreugde brengen/verspreiden zijn de belangrijkste waarden in Hartenlucht. Ik behandel mijn klanten met het grootste respect. Integriteit, oordeelvrij, veiligheid, erkenning zijn heel belangrijk in mijn praktijk. Ik begeleid creatie, zodat je je dromen waar kunt maken. Al vanaf jongs af aan vroeg ik mij af: “Wat leer ik nu allemaal op school, waar ik niets aan heb? Wie leert mij nu hoe ik moet leven?” Dit is een jarenlange zoektocht geweest met veel (zelf)studie. Nu heb ik verschillend gereedschap en sleutels gevonden om werkelijk op een vreugdevolle manier te leven. Ik kan niet anders dan dit te delen met de wereld. Hoeveel meer zit er nog in ons? In JOU? Ongebruikt potentieel? Waar heb je jezelf verstopt? Het geschenk dat je voor de wereld bent? Hoe zou het zijn als je je mooiste zelf zou bevrijden? En wat als iedereen dit wel zou doen? Vanuit authenticiteit leven. Ik laat je zien waar jouw ruimte zit.

Omdat je vaak onderkent bent in je potentieel is in de coaching het essentieel dat dit potentieel weer naar boven wordt gehaald en wakker wordt gemaakt. Daarom werk ik ook met het grootste respect. Motto; “niets is gek, niets is raar, vertel maar!” ik begeleid je op de weg terug naar jezelf.

Leef je droom!

Dit was een van de belangrijkste dingen die ik mijn kinderen mee wilde geven voor dit leven. Laatst zei iemand tegen mij: Je mag en kan je kennis pas verspreiden als je deze hebt geleefd. De persoon waarmee je dan deelt zal van hart tot hart weten dat jij dit voor bent gegaan, dat het mogelijk is.
Ik heb een zoon en een dochter. Voor mijn zoon maakte ik onlangs een schilderij met deze tekst, toen ik mij realiseerde dat ik deze kennis niet leefde. Dromen had ik genoeg, maar ik leefde er (nog) niet naar… Toch heeft hij er altijd in geloofd. En zo keerde wat ik hem probeerde te leren, weer naar mij terug. Hij deed wat ik in mijn hart wilde en was zo weer een voorbeeld voor mij.

Anitha