Helemaal niet prettig!

De allereerste keer dat ik een Access Bars sessie mocht ervaren was eigenlijk helemaal niet zo prettig. Tenminste: ik beoordeelde dat toen zo. Ik merkte namelijk hoe veel pijn ik had in mijn lijf en lichaam. Hoeveel last ik eigenlijk had van mijn RSI elleboog, mijn nek en mijn rug. Achteraf zie ik het zo dat ik toen pas echt weer contact maakte met mijn lichaam. Iets waar we in het dagdagelijks leven vaak aan voorbij gaan of bestrijden met pijn medicatie.

Wat wel veranderde was de toestemming die ik mijzelf gaf om dit te erkennen. En een aantal maanden later – toen het zover kwam dat ik mijn hoofd en nek helemaal niet meer kon bewegen en ik zelfs niet meer kon kauwen – dat ik van mijzelf de tijd mocht nemen om te herstellen.

Dit geloof je niet…

De grootste verandering kwam na mijn eerste Bars Class. Bij een Class geef en ontvang je twee keer. Van tevoren had ik al aangegeven dat ik goed moest zitten omdat ik erge last had. “Nou misschien zijn je klachten wel over of minder na de behandeling!”, zei de assistent trainster. Dit leek mij wel erg gemakkelijk en ik geloofde niet dat dit zou werken, eerlijk gezegd.

Grootse veranderingen

Maar eerlijk is eerlijk; de ervaringen waren echt fantastisch!

Tijdens de sessie voelde ik energieen verschuiven. Op een gegeven moment was mijn gehoor zo veranderd, dat ik dacht dat ik een andere trainster – een vrouw dus- hoorde….(maar het was toch de trainer – een man-) huh? Op het eind beleef ik iets wonderlijks: mijn rug en borstkas wordt uitgerekt, mijn hoofd wordt enorm zwaar in het kussen getrokken….wauw! Wat is dit???? Denk ik. Daarna voel ik werkelijk de ruimte! Ik moet ontzettend huilen, maar als dat voorbij is en ik even buiten tot mijzelf kom, voel ik mij intens blij, dankbaar en gelukkig als een kind. Ik voel werkelijk de ruimte in mijn ruggengraat. De pijn in mijn rug en nek is verdwenen. Ik voel mij langer. Voor het eerst ben ik in mijn lichaam gezakt en geaard, zo ervaar ik het… Wat bijzonder en hoe speciaal! En vanaf die tijd ervaar ik zo’n rust en plezier. Echt heerlijk!